vinjetti

Uusimmat artikkelit

maarit@morrow.fi

Parisuhteen tulot ja menot – tuntuuko reilulta?

Elämän aikana ehtii olla monenlaisia taloudellisia tilanteita, on sitä kokoaikaista työelämää, on osa-aikaisia jaksoja, on opiskelua, osa-aikaeläkettä, työttömyyttä, vanhempainvapaata, sairaslomaa… Kun parisuhteessa tasapainoilla sen tasaisesti juoksevan asuntolainan tai muiden menojen kanssa, on helposti edessä tilanne, jossa kahden ihmisen tulot ovat ihan eri tasolla. Itseasiassa tämä lienee varsin tavallinen tilanne monessa perheessä.

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Kaikki sijoittaminen on vaikuttamista - mutta onko se vastuullista?

Onko sinun sijoitussalkkusi rakennettu vastuullisen sijoittaminen pohjalle? Vastuullisella sijoittamisella tarkoitetaan ympäristöasioiden, sosiaalisen vastuun ja hyvien hallintotapojen huomioon ottamista niin, että sijoitussalkun tuotto- ja riskiprofiili paranevat. Näillä periaatteilla voidaan antaa niin sanottu ESG-arvosana (environmental, social, governance). Mutta ovatko tuotto ja vastuullisuus siis yhteensopivia? Ja mitä muita vaikutuksia voisi olla vastuullisuudesta?

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Lasten vaatteet ovat enemmän kuin vaatteita

Väittäisin että tämä on yksi maailman lausumattomia totuuksia. Jos ei ole vanhempi, voit korvata tämän millä tahansa vastaavalla termillä: lemmikin varusteet eivät ole vain varusteita, retkikamppeeni eivät ole vain hyödyllisiä kamppeita, autoni ei ole vain minua paikasta toiseen liikuttava kulkuväline, puhelimeni ja ulkokuori ei ole vain puhelin. Lista on loputon.

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Tiukempi talous – miten voida silti paremmin?

Talous on tiukalla monella tämän kevään, kesän ja epävarmana alkavan syksyn jälkeen. Lomautusten ansiosta pienemmät palkat ovat iskeneet lovea tasapainoon, yrittäjät ovat taistelleet pitääkseen yrityksensä elossa ja usko siihen että kannattaa investoida ja tehdä uusia avauksia on koetuksella. Onko mahdollista silti pitää huolta hyvinvoinnista?

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Myötätunto auttaa tekemään kestäviä päätöksiä

On pysäyttävää ajatella miten paljon myötätuntoa ja kanssaelämistä maailma ympärillä tuntuu kaipaavan. Ihmiset menettävät kotinsa, läheisensä toimeentulonsa…ja katoavat tilastoihin tai uutisvirtaan. Tavallisena, arkisena päivänä en ajattele sitä mitä ei tarvitse ajatella. Mielen tapa on toimia on tehdä elämästä yksinkertaisempaa ja hallittavampaa.

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Aikuinen - älä luovu leikistä

Uteliaisuus maailmasta on asia, jota kannattaa vaalia. Lapsuudessa kokeilujen ja leikin kautta löytyy syyn ja seurauksen periaate, mutta myös kokemus siitä, että vaikutusten verkostot ovat monimutkaisempia kuin voimme käsittää. Kuten vaikkapa vastaus kysymykseen; miksi kasvi joka ei ole kukkinut kymmeneen vuoteen on tänä kesänä puhjennut loistoonsa. Faktoihin ei tarvitse jäädä jumiin, myös aikuisella on oikeus leikkiin ja luovuuteen.

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Muutosten vuosi – pienillä lempeillä teoilla ja HAPAlla

Kukapa meistä ei olisi ollut tässä – tiedän mikä minulle olisi minulle hyväksi ja terveellistä, olipa se sitten säännöllinen lenkki, kasvisruoka sateenkaaren eri sävyissä tai säästäminen siihen kauan kaivattuun lomaan. Eläminen kuunnellen sitä mitä oma keho kaipaa. Jostain syystä tämä on aina ollut vaikeaa toteuttaa, hyvillä aikomuksilla voi kivetä tämänkin tienpätkän. Löytyykö vastaus tutkijoilta tai psykologian vinkkipankista?

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Jo seitsemänvuotias tietää miten perheen talous toimii

Äiti, voitko hankkia mulle tämän? Se maksaa vaan tosi vähän, ja mä voin ensi viikolla viedä roskia…tai jotain.” Kuulostaako tutulta. Se mikä on lapsesta tosi vähän, on tietty määrä vanhemman työaikaa, mutta jätän sen sanomatta ja sen sijaan postaan kysymyksen lapsen viikkorahasta FB-ryhmään. Lapset imevät itseensä kaiken mitä kuulevat ja näkevät taloudesta, mutta miten ihmeessä voisin siihen vaikuttaa?

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Miksi tarvitaan blogi hyvinvoinnista ja taloudesta?

Oletko koskaan ollut utelias mielen ominaisuuksia ja merkityksellisen elämän tekijöitä kartoittavasta tutkimuksesta, jota tehdään ympäri maailmaa juuri nyt. Väliaikatietoja tarvitaan kiitos! Työ, arki, perhe, vapaa-aika, talous - miten siitä saisi mahdollisimman mielekästä. Kolmen lapsen, kahden aikuisen, kahden koiran ja kahden työn tasapainottaminen on ollut itselleni niin iso haaste että päätin tehdä tämän matkan näkyväksi. Tämä blogi on siis vahvasti arjessa mukana, fokuksena on talous ja hyvinvointi.

Lue lisää »