Arkisto ajalta heinäkuu 2020

maarit@morrow.fi

Myötätunto auttaa tekemään kestäviä päätöksiä

On pysäyttävää ajatella miten paljon myötätuntoa ja kanssaelämistä maailma ympärillä tuntuu kaipaavan. Ihmiset menettävät kotinsa, läheisensä toimeentulonsa…ja katoavat tilastoihin tai uutisvirtaan. Tavallisena, arkisena päivänä en ajattele sitä mitä ei tarvitse ajatella. Mielen tapa on toimia on tehdä elämästä yksinkertaisempaa ja hallittavampaa.

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Aikuinen - älä luovu leikistä

Uteliaisuus maailmasta on asia, jota kannattaa vaalia. Lapsuudessa kokeilujen ja leikin kautta löytyy syyn ja seurauksen periaate, mutta myös kokemus siitä, että vaikutusten verkostot ovat monimutkaisempia kuin voimme käsittää. Kuten vaikkapa vastaus kysymykseen; miksi kasvi joka ei ole kukkinut kymmeneen vuoteen on tänä kesänä puhjennut loistoonsa. Faktoihin ei tarvitse jäädä jumiin, myös aikuisella on oikeus leikkiin ja luovuuteen.

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Muutosten vuosi – pienillä lempeillä teoilla ja HAPAlla

Kukapa meistä ei olisi ollut tässä – tiedän mikä minulle olisi minulle hyväksi ja terveellistä, olipa se sitten säännöllinen lenkki, kasvisruoka sateenkaaren eri sävyissä tai säästäminen siihen kauan kaivattuun lomaan. Eläminen kuunnellen sitä mitä oma keho kaipaa. Jostain syystä tämä on aina ollut vaikeaa toteuttaa, hyvillä aikomuksilla voi kivetä tämänkin tienpätkän. Löytyykö vastaus tutkijoilta tai psykologian vinkkipankista?

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Jo seitsemänvuotias tietää miten perheen talous toimii

Äiti, voitko hankkia mulle tämän? Se maksaa vaan tosi vähän, ja mä voin ensi viikolla viedä roskia…tai jotain.” Kuulostaako tutulta. Se mikä on lapsesta tosi vähän, on tietty määrä vanhemman työaikaa, mutta jätän sen sanomatta ja sen sijaan postaan kysymyksen lapsen viikkorahasta FB-ryhmään. Lapset imevät itseensä kaiken mitä kuulevat ja näkevät taloudesta, mutta miten ihmeessä voisin siihen vaikuttaa?

Lue lisää »

maarit@morrow.fi

Miksi tarvitaan blogi hyvinvoinnista ja taloudesta?

Oletko koskaan ihmetellyt miten vähän tiedämme mielen ominaisuuksia ja merkityksellisen elämän tekijöitä kartoittavasta tutkimuksesta, jota tehdään ympäri maailmaa joka päivä. Työ, arki, perhe, vapaa-aika, talous - miten siitä saisi mahdollisimman mielekästä. Kolmen lapsen, kahden aikuisen, kahden koiran ja kahden työn tasapainottaminen on ollut itselleni niin iso haaste että päätin tehdä tämän matkan näkyväksi. Tämä blogi on siis vahvasti arjessa mukana, ja 2020 fokuksena on talous ja hyvinvointi.

Lue lisää »